تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان علمی و آدرس shegeftish.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. با تشکر فراوان
بازدید امروز : 74
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 100
بازدید ماه : 108
بازدید کل : 7648
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1
<-PollName->
<-PollItems->
لکه های خورشیدی
لکه های خورشیدی
دانشمندان یکی از مخاطرات طبیعی که زمین را مورد تهدید قرار می دهد لکه های خورشیدی می دانند . زیرا آنان معتقدند که یکی ازعوامل خشکسالی چرخه های لکه خورشیدی است.
لکه های خورشیدی چیست ؟ عامل ایجاد آن چیست ؟ و چه تاثیری بر زندگی انسانهای ساکن بر کره زمین دارد ؟
خورشید این ستاره درخشان در حدود 150 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد و به مراتب از زمین بزرگ تر است به طوری که می توان یک میلیون کره زمین در آن جای داد . قطر آن 140000 کیلومتر است و وزن آن 300000 برابر وزن زمین است دمای آن بیش از 5500 درجه سانتی گراد است . در مرکز خورشید دما به 14 میلیون سانتی گراد می رسد و در جای جای سطح خورشید گازها ، داغ ، منبسط و سرد می شوند ، علت تیرگی آن درخشش کمتر گازهای سرد نسبت به گازهای گرم تر است که بصورت تیره بر سطح خورشید ظاهر می شوند و این بخش تیره را لکه می نامند .
عامل ایجاد لکه های خورشیدی: حرکت وضعی خورشید باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود ،مناطق استوایی خورشید سریع تر از مناطق قطبی آن چرخیده و این امر باعث می شود که خطوط میدان مغناطیسی درون خورشید حلقه بزنند .این خطوط در صورت خروج از سطح خورشید باعث فعالیت های خورشیدی نظیر لکه های خورشیدی ، شعله ها و زبانه های خورشیدی می شود.
این لکه ها شماره آن متغیر و از سالی به سالی دیگر تغییر می کند . گاهی بیش از صد لکه و برخی از سال ها تا کمتر از ده لکه ظاهر می شود و هر 11 سال یکبار تعداد لکه ها به حداکثر می رسد و خورشید بصورت جسمی پر لک در می آید وسپس لکه ها به حداقل می رسد و خورشید حالت تقریبا بدون لک پیدا می کند . بزرگی و طول عمر لک ها متغیر است ، اکثر لک ها طول عمر کمتر از 1 روز دارند ولی لک های بزرگتر می توانند تا 70 روز دوام داشته باشند ، این لکها به دلیل گردش خورشید دورمحور خودش طی روزها برسطح خورشید جا بجا می شوند ،
( خورشید هر 25 روز یک بار به دور خود می چرخد ) علت گرمای کم این لکه ها این است که انتقال گرما از مرکز خورشید به این نواحی به خوبی صورت نمی گیرد.دما در روی این لکه ها حدود 800 تا 1000درجه سانتی گراد کمتر از اطراف می باشد . درمجاورت این لکه ها انفجارهایی رخ می دهد و انرژی زیادی تولید می کند . این انفجارها شراره نامیده می شوند و با نور بسیار می درخشند . این شراره های داغ به صورت زبانه خارج می شوند و ماده گازی داغ به فضا شلیک شده و فوران خورشیدی را به وجود می آورد پس به این دلیل که هر 11 سال بار که تعداد این لکه ها و سپس فوران ها به حداکثر می رسد زمین گرمتر می شود و باید انتظار خشکسالی در سطح زمین را داشت و برای مقابله با آن و پیش گیری از صدمات چاره اندیشی کرد . لکه های خورشیدی می توانند در ارتباطات رادیویی دخالت کنند . ذرات الکتریکی به وسیله شراره ها و انفجارهای نزدیک لک ها به فضا پرتاب می شوند . الکتریسیته خورشیدی که در این توفان ها به حرکت در می آیند بخش بالایی جو زمین را تغییر می دهند در این مواقع ممکن است متوجه محو شدن امواج رادیویی شویم .
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط شفا | لينک ثابت |شنبه 8 تير 1392برچسب:,